Ontspanning in Horpmaal en omgeving

Wandel-en fietsroutenetwerk Limburg

Limburg staat bekend om zijn fiets- en wandelroutenetwerk. Een toeristvriendelijke initiatief midden in de natuur, waarop we terecht fier mogen zijn.


Wandelen en fietsen

Ganzenberg bevindt zich vlakbij het Haspengouwse fiets-en wandelroutenetwerk. Op wandelpafstand is er een instappunt. Je kan voluit wandelen of fietsen tussen uitgestrekte akkers en boomgaarden en genieten van de rust en ruimte van ons golvend landschap.Bloesempracht

De maand april staat bekend om haar bloesempracht. In deze periode worden talrijke bloesemtochten ingericht. Fiets- en wandelkaarten zijn aanwezig in de woning voor de gasten. Je kan gebruik maken van de fietsverhuurdienst indien je niet beschikt over een eigen fiets.Borgloon, Hex en Vechmaal

Kastelen en grote herenhoeven zijn talrijk aanwezig in onze omgeving. Er is zelfs een kastelentocht uitgestippeld. Het kasteel van Hex (gekend om zijn opentuindagen tweemaal per jaar) ligt op enkele kilometer van ons. Verscheidene uitgestippelde wandel- en fietsroutes wachten op jullie.

Cultuur

Steden in de omgeving zijn : Tongeren, Sint-Truiden, Hasselt, Luik, Bilzen en Maastricht. In de meest nabije omgeving ligt Tongeren. Op zondagvoormiddag is hier de antiekmarkt een bezoekje waard. Ook het Gallo Romeins museum is een aanrader. Voor meer informatie over de activiteiten en bezienswaardigheden kan je de website van deze steden bezoeken.